© Larisa Landré

Karin Rienstra

Fractievoorzitter Huizen

Oprecht luisteren, in mogelijkheden denken, mensen betrekken en gewoon DOEN

Mijn geboortejaar is 1960 en mijn wieg stond in Amsterdam. Sinds 2006 woon ik met veel plezier in Huizen. Ik ben getrouwd met Jaap en samen hebben we 6 ‘zoons’. 2 van mezelf, 2 van Jaap, een neef van mij en een Syrische jongeman die we onder onze vleugels hebben genomen.

Ik heb een brede en diverse opleidingsachtergrond en werkervaring. Zowel in het bedrijfsleven als semipublieke sector. In hoofdlijnen: begonnen als valutahandelaar op de Amro bank, via P&O functies naar zelfstandig loopbaanadviseur/coach en daarna senior adviseur/programmanager organisatieontwikkeling. Maakt het je nieuwsgierig? Bekijk mijn LinkedIn profiel. Het credo ‘Een leven lang leren’ is me op het lijf geschreven. De reden daarvoor is dat ik telkens op zoek ga naar een functie/organisatie waar ik toegevoegde waarde kan hebben.

Op dit moment ben ik een sociaal ondernemer die zicht richt op het bijdragen aan een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen meedoet! Dat vraagt om elkaar (beter) te leren kennen en om verbindingen te organiseren. Om dit te realiseren heb ik o.a. in Huizen het initiatief genomen voor Vrouwencafés (een plek waar vrouwen van alle culturen elkaar ontmoeten), een sociale coöperatie met Syrische vrouwen (een cateringbedrijf om de participatie te versnellen) en Huizen bruist (ontmoetingen tussen actieve en betrokken Huizers).
 
Deze activiteiten zijn mede de aanleiding dat ik politiek actief ben geworden binnen GroenLinks. Omdat de bovenstaande initiatieven me leerden dat alles wat ik in projecten en programma’s in het bedrijfsleven deed ook in Huizen beweging brengt. Oprecht luisteren, in mogelijkheden denken, mensen  betrekken en gewoon DOEN. En…….. ik leerde de wat verscholen schoonheid van Huizen en haar inwoners kennen. Ik wil nu met liefde mijn kennis, levens- en werkervaring inzetten in Huizen.

Politiek gaat voor mij over hoe we met elkaar samen leven. Dat gaat ons allemaal aan, niet alleen de mensen in het gemeentehuis of de leden van een politieke partij. Ik ga me inzetten om politiek en mensen dichter bij elkaar te brengen. En om, vanuit waardering voor het heden en verleden, de toekomst van Huizen vorm te geven. Omdat ik vind: een socialer, eerlijk en duurzaam Huizen bouw je met elkaar!