GroenLinks Huizen-Laren-Blaricum is een actieve partij in de lokale politiek van de drie gemeentes. We zijn een vooruitstrevende partij: onze omgeving en de maatschappelijke verhoudingen veranderen voortdurend en daar spelen we op in. We zijn gericht op de toekomst. Solidarititeit en eerlijk delen, tussen alle mensen en tussen alle generaties staat voor ons centraal.

En natuurlijk maken we de wereld graag een stuk duurzamer: behoud en versterking van natuur en landschap, een gezonder milieu, groene energie, zuining met de wereld.

Politiek

Politiek bedrijven is de kern van wat we doen. GroenLinks Huizen zit met drie leden in de gemeenteraad. GroenLinks is gedurende deze periode geen deel van de coalitie. Die wordt gevormd door de VVD, CDA, D66 en de PvdA.
Op https://www.huizen.nl/bestuur staat alle actuele informatie over raadsvergaderingen en de bijdrage van GroenLinks-Huizen.

 

Afdeling

De afdeling telt momenteel ruim 80 leden. De leden praten actief mee over de partij op ledenvergaderingen. Af en toe samen een excursie organiseren, een discussiebijeenkomst of een bijdrage leveren aan een regionale bijeenkomst hoort ook bij het afdelingswerk. We maken deel uit van de landelijke partij, die ruim 30.000 leden en meer dan 200 actieve afdelingen heeft. In de lokale politiek maken we onze eigen keuzes, maar we leren natuurlijk graag van andere afdelingen.

Belangstellenden kunnen zich melden bij het secretariaat. Het is altijd mogelijk te helpen, eens een ledenvergadering bij te wonen of een gesprek met de fractie aan te vragen. Lid worden kan ook, meld je dan aan bij het landelijk bureau.

Onder andere campagnevoeren kost veel geld. Uw financiële bijdrage is zeer welkom. IBAN: NL20TRIO0198518617

Vacatures

GroenLinks leeft, en dat kun je merken aan alle mensen die zich aanmelden als lid en/of vrijwilliger. Wil je ook graag meedoen? Bekijk dan onze vacatures! Op het moment hebben we redelijk wat vacatures open staan!

GroenLinks op de koffie

Wilt u kennismaken met onze raadsleden? Zijn er dingen waar u, in uw wijk, mee zit en die de gemeenteraad moet weten? Nodig dan GroenLinks uit op de koffie. Je zorgt voor een volle huiskamer en koffie, wij komen met iets lekkers en de garantie van een ongedwongen, maar boeiend gesprek over de lokale politiek van Huizen, Laren en Blaricum.

Wat is precies de bedoeling?

  • Kennismaking met raadsleden van GroenLinks
  • Wij maken nader kennis met u en uw vrienden / buren
  • Je stelt vragen en maakt duidelijk waar je, in jouw wijk/buurt, mee zit en wat de gemeenteraad moet weten
  • Wij luisteren naar je en willen daarna graag met je in gesprek. Zo krijgen wij input voor de komende vier jaar

Lijkt zo’n ontmoeting u wat?
Meld je dan aan bij Monica Lemmens, e-mail: monica@groenlinkshuizen.nl

Contact

U kunt contact opnemen met de afdeling via:

info@groenlinkshlb.nl