GroenLinks doneert huur en inboedel campagnepand

Halverwege december ontvingen zij de sleutels, en sinds 5 januari kan iedereen er terecht: het campagnepand van GroenLinks aan de Havenstraat 5a. Veel mensen vragen zich af of zo’n groot pand niet enorm veel kost. De eigenaar verdient er in ieder geval niks aan: het complete huurbedrag wordt gedoneerd aan Stichting Vier het Leven.

“De eigenaar vindt ons campagnepand een enorm sympathiek idee. Om dat te benadrukken, zou hij het mooi vinden als het huurbedrag ook een maatschappelijk doel dient. Daarom heeft GroenLinks, in overleg met de eigenaar, besloten het volledige bedrag over te maken aan Stichting Vier het Leven. Zo kunnen indirect nog meer mensen genieten van ons campagnepand!”, aldus campagneleider Larisa Landré.

Zaterdag 17 maart werd de cheque à € 750,- overhandigd aan Esther Eggenkamp, regiocoördinator Gooi & Vechtstreek van Stichting Vier het Leven. “We zijn echt ontzettend blij met deze royale donatie. Hier kunnen een hele hoop eenzame mensen een leuk uitje van hebben!”, aldus Eggenkamp. Zij ontving de cheque uit handen van lijsttrekker Karin Rienstra en campagneleider Landré.

Ook een deel van de meubels krijgt een mooie nieuwe bestemming. Recent is Tijd voor Meedoen verzelfstandigd, en daarmee hebben zij veel kantoormeubels moeten teruggeven aan Versa Welzijn. GroenLinks doneert haar bureaus, bureaustoelen, vergadertafels en boekenkast aan Tijd voor Meedoen in De Draaikom. “Fantastisch dat GroenLinks de kantoorspullen aan ons aanbiedt. Die kunnen we heel goed gebruiken!”, meldt directeur Astrid Veerman van Tijd voor Meedoen.

Wie interesse heeft in de rest van de inboedel kan zaterdag 24 maart op de Havenstraat komen kijken. Daarna wordt het campagnepand ontmanteld en teruggebracht in originele staat.