Bea Kukupessy is verkozen als lijsttrekker. Op de tweede plaats staat Daphne Rokebrand, voormalig lijsttrekker van PvdA Blaricum. “De lijst is een combinatie van oudgedienden in de lokale politiek en nieuwe gezichten, die soms al wat langer in beeld zijn”, aldus Erick van de Wouw, voorzitter van PvdA Blaricum.

Nieuw gezicht is Mark Veldhuis, die zich al voor GroenLinks in de gemeentepolitiek aan het verdiepen is. Hij staat op plek 3, gevolgd door Erick van de Wouw, die al eerder op de lijst stond van de PvdA. Op plek 5 oud-raadslid Johan Jorritsma van de PvdA en op 6 Lyoba Kukupessy van GroenLinks. De lijst wordt gecompleteerd door PvdA'ers Lia van Buuren, Liesbeth Schinkel-Van Nimwegen en Anneke Bruggeman-Mulder.

Naast de ledenlijst is ook het programma waarmee PvdA/GroenLinks Blaricum de verkiezingen ingaat vastgesteld. Hieraan heeft een groep van zowel PvdA als GroenLinksleden samengewerkt. “Het was niet moeilijk om te komen tot een programma dat door beide partijen werd gedragen”, legt Mark Veldhuis, bestuurslid bij GroenLinks, uit. Hij benadrukt dat het niet zo is dat punten van beide partijen verzameld zijn, maar dat er door goede inhoudelijke gesprekken en discussie gekomen is tot een echt gezamenlijk programma.

Dit verkiezingsprogramma heeft de titel 'Samenwerken aan een Sociaal Duurzaam Eerlijk Blaricum' gekregen. “Kort gezegd betekent dit samen zorgen dat iedereen mee kan doen aan de samenleving, waarbij mensen die het nodig hebben een steuntje in de rug krijgen. Duurzaam staat hierbij voor een maatschappij die toekomstbestendig is. Of het nu gaat om de energietransitie, de leefbaarheid van Blaricum of het welzijn van de inwoners. In een open samenleving en een transparante bestuurscultuur staat PvdA/GroenLinks voor een eerlijke verdeling en eerlijke manier van politiek bedrijven”, aldus lijsttrekker Bea Kukupessy.

Enkele punten uit het programma zijn:
- kwalitatief bereikbare zorg voor iedereen
- streven naar een groene, biodiverse en klimaatbestendige omgeving
voorraad sociale huurwoningen tenminste in stand houden
- werkbare energietransitie
- transparant bestuur met actieve participatie van inwoners

Meer informatie over de kandidaten en het programma kan worden gevonden op de website https://pvdagroenlinksblaricum.nl